Aanmelden

Turnhoutsebaan 492 2970 Schilde
03 309 43 25

SchildeHet Uitvaartcentrum Schilde is gelegen aan de Turnhoutsebaan in Schilde in een bosrijke omgeving.
Door in te spelen om verschijdene natuurelementen straalt het gebouw rust en geborgenheid uit.

Dit uitvaartcentrum is voorzien van een grote parking, een mortuarium met rouwkamers voor de laatste groet, een aula welke voorzien is van computergestuurde geluids- en videocomponenten en de meest moderne klimaatregeling,

zalen voor rouwmaaltijden of koffietafels en een huiselijke kamer om de uitvaart te bespreken.
Hier huisvesten de kantoren van de begrafenisondernemers om u snel en efficiënt te kunnen bedienen.

De mensen van het Uitvaartcentrum Schilde zullen er voor zorgen dat u een uitvaart op maat krijgt, ongeacht welke geloofsovertuiging u verkiest.

Ons gebouw is immers neutraal ingericht en is voorzien van de meest moderne apparatuur inzake beeld, klank en kunnen ingericht worden naargelang de verwachte capaciteit.


Aula

De aula in het Uitvaartcentrum Schilde is voorzien van klimaatregeling en de nieuwste snufjes op gebied van beeld en geluidsweergave. De aula is ook uitbreidbaar met overdekte terrassen. Dit kan een meerwaarde geven bij mooi weer. Door de neutrale indeling van de aula is het zeer eenvoudig de aula in te richten om de uitvaart een persoonlijk karakter te geven.

Rouwkamers

In het Uitvaartcentrum Schilde hebben we gekozen voor een soort familiekamer als rouwkamer. Een grote ruimte waar men individueel of met de hele familie persoonlijk afscheid kan nemen van de overledene. Dankzij de multifunctionele inrichting kan de kamer een extra persoonlijke toets krijgen door het plaatsen van fotokaders, bloemen, e.d.

De rouwmaaltijd

De koffietafel of rouwmaaltijd na een uitvaart is een eeuwenoud begrip. Reeds in de oudheid hield men een soort van feest om de goden gunstig te stellen bij ontvangst in het hiernamaals. In het Uitvaartcentrum Schilde bieden wij u een zaal waar u in alle rust en in een gezellig kader herinneringen kan ophalen tijdens een traditionele koffietafel, een receptie met hapje en drankje of een specifieke wens. Er is veel bespreekbaar qua formule.

Download hier onze brochure.

Herinneringswinkel

Het is belangrijk dat je de herinnering aan de overledene sterk houd. Dit kan aan de hand van anekdote's, symbolen, maar ook objecten. Daarom bieden wij een ruime keuze aan mini-urnes, sieraden en andere herinneringsobjekten. Een klein beetje as of een haarlokje kan bewaard worden in een mooi gepersonaliseerd en uniek relikwiehoudertje.

Bereikbaarheid

Het uitvaartcentrum in Schilde is makkelijk te bereiken via N12 (Turnhoutsebaan), E19 (Afrit Sint-Job-in-'t-Goor) en via de E34-E313 (Afrit Wommelgem of Afrit Massenhoven.
Rondom het gebouw en op Schilmart (aan de overzijde van de Turnhoutsebaan) voorzien wij ruime parkeergelegenheid.
Omdat we de natuur respecteren, vragen we met aandrang enkel te parkeren op de aangegeven parkeerplaatsen.