De geschiedenis van uitvaartverzorging Heiremans

De geschiedenis van uitvaartverzorging Heiremans

Heiremans uitvaartverzorging ontstond in 1880. Als devote familie stond de eerste generatie van de familie aan de wieg van het uitvaartbedrijf. Een familiale begrafenisonderneming dat vandaag al vijf generaties met dezelfde basiswaarden steeds garant staat voor een waardig afscheid van uw dierbare.


 

December 2002, het Antwerps Uitvaartcentrum opende de deuren.

Met een bang hartje kwam Eddy Heiremans ermee naar buiten. Een nieuw en ongekend concept in de uitvaartsector. Een alternatief voor kerk en crematorium voor de afscheidsplechtigheid, een vernieuwend gegeven voor de koffietafels.

Echter, de persoonlijke aanpak en het voordeel dat heel de uitvaart op één locatie kon besproken, georganiseerd en uitgevoerd worden, deed vele mensen beseffen dat afscheid nemen toch anders kan. Met respect, eerbied en persoonlijke toetsen voorop wordt er invulling gegeven aan de uitvaarten.

Augustus 2003, Begrafenisondernemer Jef Geyskens komt praten met de familie Heiremans.

Augustus 2003, Begrafenisondernemer Jef Geyskens komt praten met de familie Heiremans.

De man heeft geen opvolging om zijn levenswerk verder te zetten en ziet in Eddy Heiremans en de zonen een bondgenoot die een persoonlijke aanpak en eerlijkheid hoog in het vaandel draagt.

Het tweede bedrijf sluit zich aan bij Uitvaartcentrum.be. De basis voor uitbreiding naar de Antwerpse kempen wordt gelegd.

November 2006, een pand wordt aangekocht langs de Turnhoutsebaan in Schilde.

November 2006, een pand wordt aangekocht langs de Turnhoutsebaan in Schilde.

Een nieuw uitvaartcentrum voor de Antwerpse Kempen wordt uitgedacht, getekend, hertekend. Tot in de kleinste details wordt nagedacht over de vorm van het gebouw, de inplanting in de omgeving, de ruimtes en de materialen.

Augustus 2007, de website uitvaartcentrum.be wordt uitgedacht.

Het zou buiten het digitale naamkaartje van de firma ook een online platform worden dat zicht leent tot afscheid nemen, rouwen, contact leggen met de nabestaanden. Als eerste wordt de mogelijkheid geboden om online te condoleren en ontstaat ook in de uitvaartsector de eerste webshop die online rouwboeketten aanbiedt.

September 2008, Begrafenissen Geyskens bouwt aan de toekomst

September 2008, Begrafenissen Geyskens bouwt aan de toekomst

Langs de Turnhoutsebaan in Schilde prijkt een grote spandoek 'Begrafenissen Geyskens bouwt aan de toekomst'. De kelder wordt uitgegraven en de bouw van het Uitvaartcentrum Schilde wordt gestart.

Oktober 2008 - Welkom begrafenissen Marschang

Begrafenissen Marschang, een gerenomeerd uitvaartbedrijf in de Antwerpse Stad, met bijhuis in Zoersel (Halle), komt in gesprek met de familie Heiremans. De familie Marschang vindt geen opvolging in de volgende generatie en ziet zich met uitsterven bedreigd. Ook zij vinden in Uitvaartcentrum.be een bondgenoot om de familiale waarden in een uitvaartbedrijf te respecteren en te waarborgen.

Oktober 2010, het Uitvaartcentrum Schilde opent de deuren.

Oktober 2010, het Uitvaartcentrum Schilde opent de deuren.

Toenmalig burgemeester mevrouw Yolande Avontroodt mag het lintje knippen en officieel als eerste het gebouw inspecteren. Vernieuwend, met respect voor de groene omgeving en voldoende ruimte voor afscheid, is inmiddels het Uitvaartcentrum Schilde een begrip in de grote regio.

Januari 2015, welkom Begrafenissen Bogaers

Januari 2015, welkom Begrafenissen Bogaers

Ook begrafenissen J. Bogaers sluit zich aan bij uitvaartcentrum.be. Het uitvaartkantoor in de oude Antwerpse Binnenstad krijgt een grondige make-over en wordt het vlaggenschip van de nieuwe huisstijl van uitvaartcentrum.be.

2016 - Rouwpagina.be

De digitale evolutie staat niet stil, ook in het uitvaartlandschap.
Uitvaartcentrum.be bouwt een online platform uit, ontworpen om afscheid te nemen. Mensen kunnen hun medeleven betuigen aan familie, herinneringen delen, foto's of video's delen.

De klant heeft een heuse klantenzone waar alle documentatie en informatie is verzameld. Ook is een communicatie kanaal ingebouwd in de klantenzone om snel en efficiënt te communiceren met de consulent.

Mei 2019 - Vernieuwing audio visueel systeem

Technologie speelt vandaag een grote rol in het leven. Dit is niet anders bij afscheid nemen.
Er wordt gezocht naar een nieuw audio-visueel systeem en toegepast in het Uitvaartcentrum Schilde.

Op deze manier kunnen we nog meer tegemoetkomen aan de wensen van de nabestaanden en hoog kwalitatieve uitvoering garanderen.

September 2019, de website krijgt een volledige make-over.

Niet alleen het ontwerp wordt aangepast aan de huisstijl, maar ook de motor krijgt een flinke update. Op deze manier kunnen we u nog sneller en efficiënter begeleiden doorheen het rouwproces.

En de toekomst... die is verzekerd.

Benjamien Heiremans, vijfde generatie van vader op zoon, staat in voor het dagelijkse bestuur van Uitvaartcentrum.be. Samen met zijn partner Sofie, een team van gedreven consulenten en tonnen ervaring en know-how van zijn vader, de families Geyskens, Marschang en Bogaers, zorgt hij ervoor dat het bedrijf bestand is tegen de toekomst.

Vernieuwend, met respect voor traditie zullen de familiewaarden verder worden uitgedragen.

Over ons
Onze werking