Inspiratie

Laden
Nieuws
Heiremans uitvaartverzorging opent vernieuwd filiaal in Merksem.

Heiremans Uitvaartverzorging, kondigt met trots de heropening aan van hun vernieuwde filiaal aan de Lambrechtshoekenlaan 163 in Merksem.

Inspiratie
Wordt eens peter van een graf

In Antwerpen kan een laatste rustplaats vele uitzichten hebben. Naast de meer traditionele vormen, kan er een monumentaal karakter aan gegeven worden in de vorm van bruikleen van een graf. Of wie zich wil inzetten voor de nazorg van een erkend grafmonument, kan zelfs peter worden. Maar wat houdt dat juist in?

foto www.antwerpen.be

Inspiratie
Hoe rouw je op de werkvloer?

Het overlijden van een medewerker of collega kan een zeer moeilijke en emotionele tijd zijn voor iedereen op de werkvloer. Het is belangrijk om te begrijpen hoe u en uw collega's hiermee om kunnen gaan en de nodige stappen kunnen zetten om het rouwproces te ondersteunen.

Inspiratie
Asbewaring: wat zijn de mogelijkheden en regels?

In dit artikel geven we een overzicht van de mogelijkheden om de as van je dierbare een plekje te geven op verschillende locaties.

Inspiratie
Veel gestelde vragen

Op het internet vind je veel antwoorden op vragen, maar hoe filter je de juiste informatie van de foute of gedateerde informatie?

Op onze pagina 'Veel Gestelde Vragen' of Frequently Asked Questions (FAQ), geven we een juist antwoord op alle vragen.

 

Nieuws
Schilde legt natuurbegraafplek aan voor assen en afbreekbare urnen

Op 19 december keurt de gemeenteraad een aanpassing aan het huishoudelijk reglement voor begraafplaatsen goed. Deze aanpassing maakt het mogelijk om op de oude begraafplaats aan het Kerkplein van Schilde een natuurbegraafplek in te richten. De aanplant en inrichting van deze groene rustplek start van zodra het weer dit toelaat. De opening van de natuurbegraafplek is voorzien in het voorjaar van 2023.

Verhalen
Familie uit Florida wil as van 11-jarige zoon naar de maan sturen

Een familie uit Polk County, Lakeland, Florida eert hun 11-jarige zoon Matthew door zijn levenslange wens in vervulling te laten gaan om naar de maan te gaan. Het is iets wat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden totdat ze hoorden over Celestis Memorial Spaceflights.

Inspiratie
Whatsapp na overlijden

Wat gebeurt er met een Whatsapp account wanneer iemand overlijdt?

Inspiratie
Lichaamsschenking aan de wetenschap

Iedereen kan, bij leven, en als hij in staat is op een behoorlijke wijze zijn wil uit te drukken, bepalen dat na zijn dood zijn lichaam moet worden afgestaan voor wetenschappelijk onderzoek, en verdient daarvoor alle respect.

Nieuws
Wat met Pensioen

Waar heb ik recht op na het overlijden van mijn huwelijkspartner?