Familie uit Florida wil as van 11-jarige zoon naar de maan brengen

Een familie uit Polk County, Lakeland, Florida eert hun 11-jarige zoon Matthew door zijn levenslange wens in vervulling te laten gaan om naar de maan te gaan. Het is iets wat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden totdat ze hoorden over Celestis Memorial Spaceflights.

“Hij was een doorzetter. Hij had een geweldige persoonlijkheid en kon met iedereen overweg. Onze lieve zoon overleed afgelopen mei totaal onverwachts,” zegt zijn moeder, Cori Gallagher. Matthews’ ouders, Scott en Cori zeggen dat Matthew op 5- jarige leeftijd al wist dat hij astronaut wou worden. “Zijn hele kamer heeft een ruimte-thema. Voor zijn verjaardag en voor Kerst vroeg hij enkel zaken die met de ruimte te maken hadden. Hij leerde zijn leraren, zelfs zijn wetenschapsleraren, dingen over de ruimte die ze niet wisten,” zegt Cori. Zijn gecremeerde resten zullen op het maanoppervlak worden begraven en
deel uitmaken van de Destiny Flight. De familie heeft geld ingezameld via online fondsenwerving om de vlucht van 15.000 dollar te bekostigen die ergens in 2023 zal opstijgen. “Ik weet gewoon dat hij een grijns van oor tot oor zou hebben, en die zou nooit verdwijnen omdat hij iets zou kunnen doen wat hij altijd al wilde doen,” zegt Cori Gallagher. Dat geeft meteen ook een andere dimensie aan wat ze tegen elkaar zeiden : ‘Ik hou van je, naar de maan en terug’.

 

OOK AS VAN STAR TREK ACTRICE NAAR DE MAAN

Binnenkort wordt de as van de overleden Star trek actrice Nichelle Nichols met een raket naar de ruimte gebracht. Nichelle Nichols werd vooral bekend door haar rol als luitenant Nyota Uhura uit de Star Trek televisieserie en speelfilms. Het Amerikaanse bedrijf Celestis in Texas schiet de as van overledenen de lucht in. Wie wil dat (een klein deel) van zijn of haar as naar de maan wordt gebracht moet wel behoorlijk wat geld nalaten, het goedkoopste ‘instaptarief’ is 12.500 euro. Nichelle wordt met een Vulcan raket de ruimte in geschoten. Celestis heeft een passende naam bedacht voor deze missie, ‘Enterprise flight’. Dat is dezelfde naam als die van de ruimteschepen in Star trek. Er wordt nog wel gewerkt aan de raket want er moet nog een systeem komen waarmee de as onderweg ‘uitgestrooid’ kan worden. Van zodra de raket klaar is kan de as van Nichols, samen met die van nog zo’n 200 andere overleden, de ruimte in.

Delen